...

Activiteiten in Livigno

Wandelen, fietsen en raften

Livigno is een populaire bestemming voor zowel de zomer als de winter. Er zijn veel activiteiten die je kunt ondernemen in de zomer, waaronder: fietsen, wandelen, raften, kajakken, paragliden, ziplinen, paardrijden en vissen.

Aantal inwoners
Afstand vanaf Utrecht
Hoogte dorp
Km wandelpaden
Km mountainbikepaden

6550 inwoners
952 km
1816 m
1500 km
3150 km

wandelen-livigno

Wandelen in Livigno

Wandelen is een populaire activiteit in Livigno tijdens de zomermaanden. Er zijn veel wandelpaden en routes beschikbaar in en rond Livigno, zowel voor beginners als gevorderden. Hier zijn enkele voorbeelden van wandelroutes in Livigno:

Valtellina path: Deze wandelroute loopt langs de oever van de Adda-rivier vanuit de stad Tirano naar Livigno. Het is een makkelijke wandelroute, ideaal voor gezinnen en niet al te veeleisend. De route is ongeveer 24 km lang en biedt prachtige uitzichten over de bergen.

Alpe Motta: Deze wandelroute leidt u door een prachtig berglandschap naar de top van de Alpe Motta, met uitzicht op de omliggende bergen en valleien. De route is ongeveer 6 km lang en kan worden aangevuld met een bezoek aan de nabijgelegen bergboerderijen.

Alta Valtellina path: Dit is een meerdaagse trektocht die loopt door de Alta Valtellina, van Bormio naar Livigno. De route is ongeveer 70 km lang en passeert door prachtige berglandschappen, over bergpaden en langs rivieren.

Fietsen in Livigno

Livigno is een populaire bestemming voor mountainbikers, met vele afgelegen paden en routes voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn ook fietsverhuur, tours en clinics beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden van fietsroutes in Livigno:

Passo del Foscagno: Dit is een klassieke route voor mountainbikers die een uitdaging zoeken. Deze route gaat over een bergpas met een aanzienlijke hoogteverschil van ongeveer 2000 meter. De route gaat over een mix van asfalt en onverharde wegen, met uitzicht op de omringende bergen.

Livigno Bike Park: dit is een gebied waar u kunt mountainbiken, het beschikt over verschillende afdalingen en routes voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn ook faciliteiten voor de beoefening van freeride, enduro en down hill.

Giro delle Alpi: Deze route is ongeveer 120 km lang en gaat door de bergen rond Livigno, waaronder de Passo del Foscagno, Passo Eira en Passo del Gallo. De route biedt uitzicht op de omringende bergen en is geschikt voor ervaren mountainbikers.

fietsen in livigno

Meer activiteiten...

Rafting en kajakken
Er zijn verschillende rivieren in de omgeving van Livigno die geschikt zijn voor rafting en kajakken, waaronder de Adda-rivier. Er zijn ook rafting-tours en clinics beschikbaar.
Paragliden
Je kunt vanuit de bergen in Livigno paragliden, met gidsen die je helpen bij het vliegen.
Bergbeklimmen
De uitmuntendheid onder de apline activiteiten: het beklimmen van een berg, het doorlopen van zijn verschillende habitat en het bereiken van de top.

Mooiste hotels Livigno

hotel-margherita

Halfpension incl. skipas | Sunweb

Hotel Margherita

Dorp: Livigno
8 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 900 meter
Afstand tot skilift: 100 meter

€ 1312

hotel alpina

Halfpension incl. skipas | Booking

Hotel Alpina

Dorp: Livigno
7 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 50 meter
Afstand tot skilift: 300 meter

€ 2.092

li-anta-rossa

Halfpension incl. skipas | Booking

Hotel Li Anta Rossa

Dorp: Livigno
4 nachten o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 1300 meter
Afstand tot skilift: 650 meter

€ 1.129

Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.